13.5.07

El nostre programa


El nostre programa per a les eleccions municipals el començarem a repartir a partir de demà dilluns. El repartiment el farem els components de la llista porta a porta amb la intenció de poder explicar en primera persona les nostres iniciatives.

El programa està dividit en tretze àrees i ha estat treballat per cadascuna de les persones que integren la llista, tal i com podreu veure.

La filosofia del programa és establir un full de ruta per als propers quatre anys més que promeses de grans obres, marcadament electoralistes. Defugim de propostes que només cerquen fer contenta la gent, però poc realistes. Les accions que hem concretat són fruit de parlar amb diferents entitats i veïns del poble , i d’un treball i un debat de mesos. Perquè ens agrada escoltar.
Estem molt orgullosos del nostre programa, que ha estat elaborat en un període de temps força llarg, per tal de que ens serveixi per marcar les pautes d’aquest Palafolls que desitgem i que tant ens il·lusiona a aquest grup de gent jove que ha de marcar el present i futur del nostre poble.

1 comentario:

roser dijo...

Abans de res, vull donar-vos l’enhorabona per haver estat capaços de crear un equip jove, competitiu, engrescador i amb ganes de voler començar a canviar les coses a Palafolls.
No sóc ni d’esquerres, ni dretes ni de centres... i, sobretot, cap partit del que hi ha actualment (en qualsevol dels nivells: estatal, comarcal, local...) considero que representa els meus ideals. Però sí que és cert que un equip com el vostre, ple de reptes i ambicions i que es creu els seus projectes amb determini, fa que m’hi senti força identificada.

I és per aquest motiu que, per poc que pugui, també hi aportaré el meu gra de sorra per tal de poder aconseguir, tal i com molt bé dieu vosaltres, que Palafolls pugui arribar a ser més sostenible, cohesionat i proper. En definitiva: més de tots!

Ja farà casi bé set anys que vaig marxar del poble. Tot i així, encara sento que també sóc de Palafolls. Hi tinc la família, els amics, coneguts... records bons i dolents... experiències de tot tipus... vivències... No oblido que és de Palafolls d’allà on vinc, el poble que m’ha vist créixer, on encara hi tinc les meves arrels... per aquest motiu, el continuo estimant.

Amb tot, no significa que no pugui ser crítica amb la manera de fer i d’actuar amb aquells que gestionen el poble. I d’això en vull parlar, del fet que durant molts anys no he estat gens d’acord amb aquest estil que, al cap i a la fi, no ha estat res més que una forma aparentment modèlica de cares a la gent de fora, per a tots aquells que no viuen a Palafolls i que no el coneixen del tot. Un estil de gestió que sembla fet a mida més per a un aparador que no pas a partir d’unes necessitats vitals per a qualsevol habitant d’un poble qualsevol.
I és que... Què en traiem de viure en un poble on tothom el coneix perquè surt a tots els mitjans de comunicació amb la raó que ha publicat un calendari nu, si una de les necessitats tant simple i necessàries com és ara el transport urbà, és totalment ineficaç i obsolet i que per desplaçar-se als pobles veïns necessites, forçosament, el transport privat?
O bé, què en traiem de viure en un poble on es construeix un gran pavelló esportiu sota la signatura d’un conegut arquitecte, si els serveis que pot oferir aquest emplaçament són totalment infructífers, degut a la manca d’espais?
O també, què en traiem de viure en un poble on construeix una escola que de seguida i en molt poc temps, queda petita i que n’han de tornar a construir una altra, amb totes les despeses que comporta, perquè no han estat capaços de fer una planificació i una previsió futura dels empadronaments?
I què en traiem de viure en un poble on no són conscients de la importància que tenen els joves com a projecte de futur del poble, que no els reconeixen com un sector de la ciutadania amb entitat pròpia, amb unes necessitats específiques i que no perceben les polítiques de joventut des d’un punt de vista transversal i integral en tots els àmbits de la vida dels joves?
(...)

Per tot això, perquè m’estimo Palafolls, perquè tinc ganes de que canviïn les coses, per altres més exemples que podria donar però que ho reservo per un altre dia... per tot plegat, continuo oferint-vos el meu vot de confiança.


(Jo sóc la mala herba)