20.5.07

Entitat Municipal Descentralitzada pel poble de Sant Genís de Palafolls



Aquest matí hem fet l’acte de presentació de la proposta d’una entitat municipal descentralitzada pel poble de Sant Genís. Crec que és la proposta més agosarada de les que portem al programa electoral. La proposta per a Sant Genís, que històricament ha format un nucli de població ben diferenciat de la resta del municipi i amb una història i una personalitat pròpia, consisteix a posar en mans dels seus veïns la possibilitat de decidir els temes que li afecten i dotar-los d’una certa autonomia.
Esquerra ens hem fet nostre el sentiment de bona part dels veïns, a través de l’associació, de la voluntat de poder-se expressar i decidir sobre tot allò que els és més proper. La proposta, que sabem del cert que està aixecant molta expectació a tot Palafolls, és la més ambiciosa que s’ha proposta mai per Sant Genís i ens hem volgut diferenciar de la resta de formacions que es presenten a aquests comicis ja que no promet cap projecte ni cap actuació per a Sant Genís, sinó que proposa als seus veïns el poder dotar-se del mecanisme legal que els permetrà prendre a ells mateixos les decisions sobre allò que més els hi convé.
L’acte ens l’ha presentat Jordi Ballbé, president de l’associació de veïns del poble de Sant Genís, i la proposta ha estat molt ben explicada i detallada per Xavier Salicrú el número 2 de la llista i secretari de l’associació de veïns. La quarentena de veïns que ens han volgut acompanyar han quedat gratament sorpresos per la nostra proposta fet que ho demostra les preguntes que han realitzat durant l’acte.
Aquest penso que és l’exemple més clar del que proposem en el nostre programa municipal, no propostes que tant sols volen acontentar un sector de la població com podrien ser un nou vial d’accés al poble de Sant Genís, o una pista poliesportiva, o l’esperada ampliació del casal social sinó els mecanismes perquè una gestió per part dels interessats és molt més eficaç. D’això en diem nosaltres apropar els serveis als ciutadans que és un dels nostres tres eixos bàsics del nostre programa.

No hay comentarios: